skip to Main Content
Menu

Een spraakmakend 2019 gewenst!

De laatste dagen van 2018 komen eraan. Er komen allemaal wensen voorbij op kaartjes, op de email en ook persoonlijk krijg ik wensen van de clienten. Wat ik ieder jaar toewens? Een spraakmakend jaar. Een jaar waarin je veel leuke en interessante dingen beleefd waar je nog lang over na kunt praten.

Maar ook dat we volgend jaar een stapje verder komen in de uitspraak van die lastige /k/ of makkelijker verhalen kunnen vertellen samen. Want als ik ergens de kriebels van krijg is het de uitspraak; ‘als hij 18 is, praat hij vast wel’. Ja, vast, maar in de tussentijd moet het kind het doen met vriendjes die hem niet begrijpen en wensen die hij niet kan uiten. Met alle sociale en emotionele problemen van dien. En daarnaast kunnen spraak- of taalmoeilijkheden ervoor zorgen dat een kind niet het onderwijs kan volgen op zijn leerniveau. Dat een kind uitstroomt naar het VMBO terwijl het slim genoeg is om naar de HAVO te kunnen. Maar op de HAVO de teksten in de leerboeken niet goed begrijpt door de taalmoeilijkheden.

Dus ik wens dat we er volgend jaar weer vol voor gaan: we blijven zoeken naar de beste manier om te behandelen. En dat we betrokkenen blijven informeren over logopedie. Zodat ze op tijd aan de bel trekken en we op tijd kunnen starten met behandelen.

Fijne dagen!

 

Back To Top