skip to Main Content

Op 6 maart 2022 is het in heel Europa de dag van de logopedie! Dit jaar met het thema ‘een leven lang logopedie’

Doordat wij bij De Kieviet Logopedie allround logopedisten zijn, zien wij op 1 behandeldag cliënten in iedere leeftijdscategorie. Zo hebben wij als logopedist pasgeborenen, peuters en kleuters in behandeling vanwege problemen rondom voeding, spraak en taal. Het komt regelmatig voor dat  wij later op dezelfde behandeldag een jongere of volwassene met stem, slik of spraakproblemen zien. Iedere client heeft zijn eigen zorgvraag.

Vorige week kwam na een peuter van 3 jaar een zanger met zijn gitaar op bezoek. Wat fijn om toegezongen te worden op de vroege ochtend! In de middag geschommeld met een jongen om de /w/ in / twee/, /twintig/ en / twaalf/ te automatiseren. Ook zijn er weer lente werkjes uit de kast gekomen om te werken aan woordenschat, zinsvorming en vertelvaardigheid. Daarnaast zijn er gebaren geoefend met de peuters die nog niet tot spraak komen. Met lego-blokjes zijn zinnen gebouwd met kinderen in de bovenbouw. Adem- en hoestoefeningen gaven volwassen cliënten met longproblemen meer ‘lucht’. Ten slotte weer de nodige mondspelletjes en slikoefeningen gedaan om ervoor te zorgen dat de tandenstand en uitspraak verbeteren.

Soms is een probleem snel te verhelpen en andere cliënten zien wij langdurig. Het is voor ons iedere keer weer bijzonder om in iedere levensfase iets te kunnen betekenen!

Back To Top