Aanmelden
Soms heeft een (huis)arts of een logopediste op school geadviseerd naar een logopediste te gaan. Van een (huis)arts kunt u een verwijzing krijgen. Dit is een briefje met de klacht en de naam van u of uw kind. Zonder verwijzing kunt u zich ook aanmelden. We nemen dan bij de eerste afspraak een gezondheidsscreening af. Dit heet de Directe Toegankelijkheid (DTL). Als hier geen bijzonderheden uit komen, is verwijzing niet nodig. Soms is het nog nodig om toch nog even langs de huisarts te gaan. Bijvoorbeeld als we twijfelen aan het gehoor.
Niet alle zorgverzekeraars vergoeden de DTL. Zie het overzicht in ‘vergoeding’. Dan kunt u uw (huis)arts vragen om een verwijzing.
Voor het maken van een afspraak kunt u ons bellen of een email sturen.
Behandeling
Voor de behandeling begint, is een intakegesprek. In dit gesprek noteren we persoonsgegevens en praten we over de reden dat u bij ons komt. Na dit intakegesprek volgt meestal onderzoek. Na het onderzoek bespreken we de resultaten en maken we een handelingsplan samen met u voor een bepaalde tijd. In dit plan kijken we wat we als eerst gaan doen om aan de klacht te werken. Na een tijd behandelen evalueren we de doelen en stellen we eventueel de doelen bij. Als de doelen behaald zijn, wordt de logopedie gepauzeerd. Na het pauzeren volgt vaak nog een controle.
Deze folder kunt u gebruiken als voorbereiding voor de intake: Informatie over de behandeling (bron: NVLF) VERMELDING
Tijdens behandeling van (jonge) kinderen vinden wij het prettig als ouders aanwezig zijn. Wij geven graag oefeningen en advies voor thuis. In overleg kan een broertje/ zusje meekomen en in de wachtruimte of aan tafel spelen.
De afspraken zijn vaak 1 keer per week 25 minuten. Dit hangt af van de hulpvraag. Na bijna elke behandeling krijgt u oefeningen mee.