skip to Main Content

Ieder kind struikelt wel eens over zijn woorden. Tussen het tweede en vijfde jaar is de taalontwikkeling in volle gang. Toch kunnen sommige haperingen ouders ongerust maken. Vaak is die ongerustheid terecht, want u voelt zelf goed aan wanneer er iets misloopt. Om te weten of het verstandig is hulp in te schakelen, is er de Screenings Lijst voor Stotteren. Zie: https://www.stotteren.nl/ouders/screeningslijst-voor-stotteren-sls.html

Stotteren ontwikkelt zich vaak heel langzaam en kan ook veranderen. Soms lijkt het verdwenen of ineens duikt het weer op. Misschien heeft ook uw kind moeilijkheden met spreken. Hij/ zij herhaalt lettergrepen, woorden of zinsdelen, of houdt het klanken lang aan (blokkeren).
Hij/zij kan zelf ook goed in de gaten hebben dat er iets niet in orde is met zijn spraak. Hierdoor loopt het kind het risico om allerlei verschijnselen te ontwikkelen, zoals met de ogen knipperen en duwen bij het praten.

Karin heeft zich verder verdiept in stotteren bij (jonge) kinderen. We kijken wat nodig is voor de behandeling en verwijzen door naar een stottertherapeut als dat nodig is. Bij jonge kinderen werken we veel met de ouders. We geven uitleg over wat stotteren is en wat het stotteren bij uw kind uitlokt. Ook geven we adviezen voor thuis.

Back To Top