skip to Main Content

De officiële zomer(vakantie) komt er weer aan! Na een periode van Covid kan en mag er weer meer buitenshuis, juist ook op het gebied van taalleren. Veel jonge kinderen gaan dit seizoen misschien wel voor het eerst bewust mee naar een zwembad, ijsje kopen, dierenpark, terras of het strand. De kinderen zullen naast alles wat ze daar ervaren en zien ook heel veel taal beleven.  Denk hierbij aan begrippen zoals warm/koud, nat/ droog maar misschien ervaart een kind ook voor het eerst de woorden /drijven/ en /smelten/ in het komende seizoen!

Door taal te beleven zullen woorden en begrippen beter opgeslagen worden. Door veel met dezelfde begrippen bezig te zijn zullen woorden sneller en makkelijker nagezegd worden. Logopedie maakt hier uiteraard gebruik van! Onze prachtige etalage, de methodes en het spelmateriaal sluiten weer volledig aan op de taalbeleving van de peuters, kleuters en de schoolkinderen. Buiten spuiten met water op de ‘spinnen’ om woorden met de sp- te oefenen, in onze zandschelp met magnetisch zand spelen met schelpen of een schateiland maken. En spelen met de ijscokar met woorden als ’twijfelen’, ‘bolletje’, ‘betalen’ en zinnen als ‘wie is er aan de beurt?’

Wilt u graag meer weten over hoe u of uw kind taal leert? Hou dan ook onze website in de gaten want hier vindt u binnenkort informatie over ons nieuwe Youtube kanaal! Via deze weg kunnen wij u voorzien van prettige filmpjes met informatie en advies over taalleren en over de andere deelgebieden binnen logopedie!

therapie deventer
Back To Top